Τρίγωνα με σάλτσα βατόμουρο

26.03.2008
Τρίγωνα απόλαυσης!

Τι έχουμε:

  • 2 φύλλα σφολιάτας
  • 150 γραμ. μυζήθρα, ανάλατη, θρυμματισμένη
  • 2 αβγά

Για τη σάλτσα:

  • 1 κονσέρβα βατόμουρα, περίπου 350 γραμ.
  • 1/2 φλιτζ. μαρμελάδα, βατόμουρο
  • 2 κουταλιές Βιτάμ
  • 1 κουταλιά κορν φλάουερ
  • χυμό από 1 πορτοκάλι

Για το γαρνίρισμα:

  • φύλλα δυόσμου
  • 2 κουταλιές Βιτάμ, λιωμένο, για το άλειμμα
  • Συνοδεύουμε με: Lipton Green Tea Orient

Τι κάνουμε:

Στραγγίζουμε τα βατόμουρα, τα ξεπλένουμε και τα αφήνουμε να στραγγίξουν πάνω σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.

Στη συνέχεια τα βάζουμε στο μπλέντερ και τα πολτοποιούμε. Περνάμε το μείγμα από τρυπητό και το βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι. Προσθέτουμε το κορν φλάουερ, διαλυμένο στο χυμό πορτοκαλιού, το Βιτάμ, τη μαρμελάδα και τα σιγοβράζουμε, μέχρι να ενωθούν τα υλικά και να δέσει η σάλτσα.

Κατεβάζουμε το κατσαρολάκι από τη φωτιά.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180οC.

Απλώνουμε τα φύλλα σε μία επιφάνεια εργασίας, τα κόβουμε με ένα κουπάτ σε στρογγυλά κομμάτια, τα αλείφουμε με το Βιτάμ και τα τρυπάμε με ένα πιρούνι, έτσι ώστε να μη φουσκώσουν.

Βάζουμε σε κάθε κομμάτι μία κουταλιά από τη σάλτσα με τα βατόμουρα, μία κουταλιά από το τυρί και τα διπλώνουμε στη μέση, ώστε να σχηματιστεί τρίγωνο.

Αλείφουμε τις άκρες με λίγο νερό και τις πατάμε με τα δάχτυλά μας, ώστε να κολλήσουν μεταξύ τους. Συνεχίζουμε με τα υπόλοιπα φύλλα σφολιάτας μέχρι να τελειώσει η γέμιση και βάζουμε τα τρίγωνα σε ένα ταψί, αλειμμένο με Βιτάμ.

Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αβγά με 2 κουταλιές νερό, αλείφουμε την επιφάνειά τους και τα αφήνουμε για 5 λεπτά, ώστε να δημιουργηθεί κρούστα.

Ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για περίπου 30 λεπτά.

Εν τω μεταξύ, ετοιμάζουμε το Lipton Green Tea Orient.

Οταν ψηθούν τα τρίγωνα, βγάζουμε από τον φούρνο και αφήνουμε για λίγο να κρυώσουν.

Σερβίρουμε, γαρνίροντας με φύλλα δυόσμου και συνοδεύοντας με το τσάι.

Συμβουλή
Μπορούμε αντί για μυζήθρα, να χρησιμοποιήσουμε ανθότυρο.