Τι έχουμε:
- 2 φύλλα σφολιάτας
- 250 γραμ. τυρί καμαμπέρ
- 1 κεσεδάκι μανιτάρια, καφέ
- 1 ποτηράκι κρασί, λευκό
- 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
- 4 κουταλιές Βιτάμ
- αλάτι
- πιπέρι
Για το γαρνίρισμα:
- άνηθο, ψιλοκομμένο
- αλεύρι για την επιφάνεια εργασίας
- 1 λαδόκολλα
- Συνοδεύουμε με: Lipton Golden Tea
Τι κάνουμε:
Σκουπίζουμε τα μανιτάρια με μια βρεγμένη πετσέτα και τα ψιλοκόβουμε. Σε ένα τηγάνι λιώνουμε το Βιτάμ και σοτάρουμε το σκόρδο, μέχρι να χρυσίσει.
Ρίχνουμε τα μανιτάρια και τα σοτάρουμε για άλλα 2-3 λεπτά, έως ότου μαλακώσουν. Σβήνουμε με το κρασί, προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ και κατεβάζουμε το τηγάνι από τη φωτιά.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180οC.
Σε μια αλευρωμένη επιφάνεια εργασίας βάζουμε τα φύλλα σφολιάτας, τα ανοίγουμε λίγο με τον πλάστη, τα κόβουμε σε 5-6 κομμάτια και τα τρυπάμε ελαφρά με τα δόντια ενός πιρουνιού.
Στη συνέχεια, κόβουμε το καμαμπέρ σε 10-12 κομμάτια, μικρότερου μεγέθους από ό,τι τα κομμάτια της σφολιάτας.
Βάζουμε πάνω σε ένα κομμάτι φύλλου ένα κομμάτι καμαμπέρ, προσθέτουμε 3-4 κουταλιές από το μείγμα με τα μανιτάρια και τα καλύπτουμε με άλλο ένα κομμάτι τυριού.
Τυλίγουμε γύρω τους το φύλλο και βάζουμε το πιτάκι σε ένα ταψί στρωμένο με τη λαδόκολλα.
Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία με τα υπόλοιπα υλικά.
Ψήνουμε τα πιτάκια στον προθερμασμένο φούρνο για περίπου 15-20 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει το τυρί.
Εν τω μεταξύ, ετοιμάζουμε το Lipton Golden Τea.
Βγάζουμε το ταψί από τον φούρνο, κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε, γαρνίροντας με ψιλοκομμένο άνηθο και συνοδεύοντας με το τσάι.
Συμβουλή
Μπορούμε αντί για καμαμπέρ, να χρησιμοποιήσουμε τυρί γκογκορτζόλα.