Τραγανή, γεμάτη βιταμίνες!
Υλικά:
- 250 γραμμ. σπανάκι
- 5-6 λιαστές ντομάτες, σε λωρίδες
- Σκόρδο σε φετούλες
- 2 κουταλιές κουκουνάρι
- 2 κουταλιές ξίδι μπαλσάμικο
- 2-3 κουταλιές έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
- Παρμεζάνα κομμένη σε φλοίδες
Παρασκευή: Κόβουμε το σπανάκι με το χέρι, το βάζουμε σε σαλατιέρα και προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά, εκτός της παρμεζάνας. Αλατοπιπερώνουμε, ανακατεύουμε και προσθέτουμε την παρμεζάνα.
Για εξωτική παραλλαγή! Σε ένα μικρό κατσαρολάκι ρίχνουμε 3-4 κουταλιές σούπας σησαμέλαιο και καβουρντίζουμε 2-3 κουταλιές σουσάμι, ώσπου να χρυσίσει. Μόλις κρυώσει, το προσθέτουμε στη σαλάτα και την πασπαλίζουμε με ένα κουταλάκι ψιλοτριμμένο κόλιαντρο. Αφαιρούμε το ελαιόλαδο.
Ιδέα! Φτιάξτε νόστιμο πουρέ σπανακιού! Ρίξτε το σπανάκι ζεματισμένο στο μπλέντερ, προσθέστε βούτυρο (προτιμότερο φρέσκο) και αλατοπίπερο. Χρησιμοποιήστε τον ως γαρνιτούρα ή «βάψτε» πράσινο το ρύζι που θα συνοδέψει ψητά φιλέτα κρέατος, κοτόπουλου ή ψαριού.