Κέικ με γλάσο σοκολάτας

14.10.2010

  • ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ 15 λεπτά
  • ΨΗΣΙΜΟ 1 ώρα και 15 λεπτά
  • ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 8 παιδιά
  • ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ εύκολη

Yλικά

  • 1 πακέτο αλεύρι τύπου φαρίνα
  • 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
  • 4 αβγά
  • ½ ποτήρι χυμό πορτοκάλι
  • ½ ποτήρι καλό ελαιόλαδο
  • ½ ποτήρι ζάχαρη ή πετιμέζι
  • ½ ποτήρι γάλα
  • 1 φακελάκι chocolate chips
  • Λίγο βούτυρο και αλεύρι για τη φόρμα

ΓΙΑ ΤΟ ΓΛΑΣΟ

  • 250 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
  • 200 γρ. γάλα εβαπορέ

Eκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 175°C. Χτυπάμε στο μίξερ τη ζάχαρη ή το πετιμέζι με το λάδι μέχρι να αφρίσουν και προσθέτουμε τα αβγά ένα ένα. Συνεχίζουμε ρίχνοντας το γάλα και τον χυμό πορτοκάλι. Μόλις το μείγμα γίνει ομογενές, χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ και ρίχνουμε λίγο λίγο το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ. Κλείνουμε το μίξερ και προσθέτουμε στη ζύμη τα chocolate chips ανακατεύοντας με ξύλινο κουτάλι. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια μακρόστενη φόρμα.

Μεταφέρουμε τη ζύμη του κέικ στη φόρμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για μία ώρα και 15 λεπτά. Ετοιμάζουμε το γλάσο: Ζεσταίνουμε το γάλα εβαπορέ, ρίχνουμε μέσα σε αυτό την κουβερτούρα σπασμένη σε κομματάκια και τη λιώνουμε ανακατεύοντας με ξύλινο κουτάλι μέχρι να ενωθεί με το γάλα. Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει λίγο και στη συνέχεια το αλείφουμε με το γλάσο σοκολάτας.