Φουρνιστά κεφτεδάκια κοτόπουλου

14.10.2010

  • ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ 30 λεπτά
  • ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ 40 λεπτά
  • ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 25 κομμάτια
  • ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ εύκολη

Yλικά

  • 500 γρ. κιμά κοτόπουλου
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • ½ φλιτζάνι κορν φλέικς άγλυκα
  • ½ φλιτζάνι γραβιέρα τριμμένη
  • 1 αβγό χτυπημένο
  • λίγο πιπέρι

ΓΙΑ ΤΗ SAUCE

  • ½ φλιτζάνι χυμό λεμονιού
  • 1/4 φλιτζανιού μουστάρδα
  • 2 κουτ. σούπας μέλι
  • 1 κουτ. γλυκού δυόσμο ψιλοκομμένο

Eκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Βάζουμε όλα τα υλικά της sauce στο μπλέντερ και χτυπάμε καλά. Στρώνουμε με λαδόχαρτο ένα ταψί. Θρυμματίζουμε με το χέρι τα κορν φλέικς και τα αναμειγνύουμε με τα υπόλοιπα υλικά για τα κεφτεδάκια. Ζυμώνουμε πολύ καλά, πλάθουμε 25 κεφτεδάκια και τα αραδιάζουμε στο ταψί. Ψήνουμε μέχρι να πάρουν ρόδινο χρώμα. Σερβίρουμε με τη γλυκόξινη sauce.