Κουλουράκια καρότου

21.10.2010

  • ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ 20 λεπτά
  • ΨΗΣΙΜΟ 15-20 λεπτά
  • ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ 1 μήνας
  • ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 50 κομμάτια
  • ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ εύκολη

Yλικά

  • 400 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 100 γρ. καλαμποκάλευρο
  • 4 καρότα τριμμένα
  • 200 ml ελαιόλαδο
  • 100 ml νερό
  • ½ κουτ. γλυκού αλάτι

Εκτέλεση
Αναμειγνύουμε σε μεγάλο μπολ όλα τα υλικά μαζί μέχρι να σχηματιστεί μια σφιχτή και λεία ζύμη. Τυλίγουμε τη ζύμη σε μεμβράνη και την αφήνουμε να ξεκουραστεί για 20 λεπτά. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 175°C. Πλάθουμε με τη ζύμη κορδονάκια και σχηματίζουμε κουλουράκια. Αφού τα ετοιμάσουμε, τα αραδιάζουμε σε λαδωμένη λαμαρίνα ή σε λαμαρίνα στρωμένη με αντικολλητικό χαρτί φούρνου, αφήνοντας απόσταση μεταξύ τους. Ψήνουμε στους 175°C για 15 λεπτά περίπου. Αφού κρυώσουν, τα διατηρούμε σε μεταλλικό κουτί για έναν μήνα περίπου.

Tip: Με την ίδια ζύμη μπορούμε να κάνουμε και άλλες γεύσεις. Δοκιμάστε, για παράδειγμα, να ετοιμάσετε και μπισκότα με σπανάκι, αντικαθιστώντας το καρότο και προσθέτοντας λίγο τριμμένο τυρί.