ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 6 ΠΑΙΔΙΑ
- 1 κονσέρβα ρεβίθια
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 4 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
- 2 κουτ. σούπας κόλιαντρο φρέσκο ψιλοκομμένο
- ½ φλιτζάνι μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
- 6 κουτ. σούπας αλεύρι
- ½ κουτ. γλυκού κύμινο τριμμένο
- αλάτι, πιπέρι
ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ
- 2 κουτ. σούπας ταχίνι
- 6 κουτ. σούπας γιαούρτι
- 1 κουτ. σούπας λεμόνι
- ½ κουτ. γλυκού πάπρικα γλυκιά
ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ
- Πίτες κυπριακές
- Ντομάτα, μαρούλι και κρεμμύδι ψιλοκομμένα
Eκτέλεση
Προετοιμάζουμε τη σάλτσα ανακατεύοντας καλά όλα τα υλικά. Ετοιμάζουμε τα falafel: Χτυπάμε στο μπλέντερ τα ρεβίθια με λίγο από το νερό της κονσέρβας μέχρι να λιώσουν. Τα μεταφέρουμε σε μπολ και τα αναμειγνύουμε καλά με όλα τα υπόλοιπα υλικά. Βάζουμε το μείγμα στο ψυγείο για 2 ώρες περίπου.
Ζεσταίνουμε λάδι στο τηγάνι και με το μείγμα σχηματίζουμε μικρές μπάλες διαμέτρου 3 εκατοστών περίπου. Τηγανίζουμε μέχρι να ροδίσουν και τα αφήνουμε σε χαρτί κουζίνας ώστε να απομακρυνθεί το περιττό λάδι. Για να τα σερβίρουμε, ανοίγουμε μια «τσέπη» στην πίτα και τοποθετούμε 3 έως 4 falafel. Προσθέτουμε λίγη ψιλοκομμένη ντομάτα, μαρούλι και κρεμμύδι και τα περιχύνουμε με αρκετή σάλτσα.