Κέικ με καρύδια

07.10.2010

Υλικά

  • 3 κούπες αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 4 αβγά
  • 1 κουτ. γλυκού κανέλα
  • 2 κούπες ζάχαρη
  • 1 κούπα βούτυρο
  • 2 βανίλιες
  • 1/2 κούπα χυμός πορτοκαλιού
  • 1 κούπα καρύδια χοντροαλεσμένα

1. Στο μπολ του μίξερ ανακατεύετε τη ζάχαρη με το βούτυρο. Προσθέτετε το χυμό πορτοκαλιού και τα αβγά και ανακατεύετε.

2. Κοσκινίζετε το αλεύρι, τη βανίλια και την κανέλα και τα προσθέτετε σιγά σιγά στο μίξερ. Στο τέλος προσθέτετε τα καρύδια. Χτυπάτε όλα τα υλικά για 3 λεπτά.

3. Βουτυρώνετε καλά μια φόρμα για κέικ και αδειάζετε μέσα το μείγμα.

4. Ψήνετε στους 175ο C για 1 ώρα. Για να δείτε αν ψήθηκε, βουτάτε ένα μαχαίρι στο κέικ και αυτό θα πρέπει να βγει «καθαρό».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ