«Ξεκινάμε στις 17 Οκτώβρη στο MEGA, 6 η ώρα το απόγευμα. Από το καλοκαίρι γυρίζουμε γειτονιές και προάστια της Αθήνας. Ανακαλύψαμε ότι, αν πάμε δύο στενά πιο κάτω από το σπίτι μας, μπορεί να υπάρχει το ωραιότερο σούσι ή κοκορέτσι της Αθήνας», μας λέει ο Βασίλης Καλλίδης για την ολοκαίνουργια εκπομπή μαγειρικής του, «Food and the city». Ο γνωστός μάγειρας, όπως του αρέσει να αυτοαποκαλείται, «γιατί σεφ γίνεσαι όταν μπορέσεις να διοικήσεις μια τεράστια κουζίνα», για μία ακόμη χρονιά θα βρίσκεται στο πρωινό του MEGA. Δηλώνει υπέρμαχος της ελληνικής και ιαπωνέζικης κουζίνας, γιατί τις σηματοδοτεί το τρίπτυχο «Λίγα υλικά - εξαιρετική πρώτη ύλη - θεϊκό αποτέλεσμα». Και μία συμβουλή προς τους νέους μάγειρες: «Μάγειρας δεν γίνεσαι, γεννιέσαι. Πρέπει να σε τραβάνε από τα μαλλιά, για να σε βγάλουν από την κουζίνα».
Επιμέλεια: Μίνα Μαύρου
Φωτό: Χάρης Γκίκας