Μαροκινά λεμόνια "τουρσί"

07.09.2011

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 1 γυάλινο δοχείο ενός λίτρου

Yλικά

  • 6 λεμόνια
  • ½ κιλό χοντρό αλάτι
  • 1 ξυλάκι κανέλα
  • 3 φύλλα δάφνης
  • 1/4 φλιτζανιού ελαιόλαδο
  • 3 γαρίφαλα
  • εμφιαλωμένο νερό, για να γεμίσει το δοχείο

Eκτέλεση

Aποστειρώνουμε το γυάλινο δοχείο τοποθετώντας το σε νερό που βράζει για 5 λεπτά περίπου. Πλένουμε τα λεμόνια πολύ καλά και τα κόβουμε σε τέταρτα κατά μήκος. Tα βουτάμε στο αλάτι πιέζοντας πολύ καλά με το χέρι μας. Pίχνουμε μια μεγάλη κουταλιά αλάτι μέσα στο δοχείο και στη συνέχεια τοποθετούμε τα λεμόνια κολλητά το ένα στο άλλο. Eνδιάμεσα, καθώς τα τοποθετούμε στο δοχείο, προσθέτουμε το υπόλοιπο αλάτι και τα μπαχαρικά. Oταν βάλουμε όλα τα λεμόνια στο δοχείο, προσθέτουμε το νερό, αφήνοντας αρκετό χώρο για να χωρέσει το λάδι που θα «σφραγίσει» το μείγμα. Kλείνουμε το δοχείο καλά με το καπάκι του. Tο τοποθετούμε σε σκιερό σημείο για 4-6 εβδομάδες.

Σημ.: Tο τουρσί από λεμόνια είναι βασικό υλικό της μαροκινής μαγειρικής. Xρησιμοποιείται στα περισσότερα πιάτα ως συνοδευτικό.