Πατάτες γεμιστές με μανιτάρια

29.10.2009

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ 10 λεπτά
ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ 30 λεπτά
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 6 άτομα
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ εύκολη

ΥΛΙΚΑ

  • 6 πατάτες βρασμένες με τη φλούδα
  • 12 μανιτάρια μεγάλα σε φέτες
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
  • 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • ½ ποτήρι κρασί λευκό
  • 1 κουτ. σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • αλάτι και πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • 6 φέτες μπέικον (για το τύλιγμα)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Aφαιρούμε με το ειδικό εργαλείο τη σαρκα της πατάτας κάνοντας μια μεγάλη τρύπα. Σοτάρουμε στο ελαιόλαδο τα μανιτάρια και το σκόρδο, σβήνουμε με το κρασί και μαγειρεύουμε για 10 λεπτά περίπου, να απορροφηθούν τα υγρά. Πασπαλίζουμε με μαϊντανό, αλάτι και πιπέρι. Ψιλοκόβουμε τα μανιτάρια και με ένα μικρό κουταλάκι γεμίζουμε τις πατάτες. Τυλίγουμε κάθε πατάτα με μία φέτα μπέικον, τις τοποθετούμε σε βουτυρωμένο ταψάκι και ψήνουμε στους 170οC για 20 λεπτά περίπου.