Γλυκό του κουταλιού αχλάδι με σοκολάτα

17.09.2010

Υλικά

  • 1 κιλό αχλάδια καθαρισμένα
  • 750 γραμμ. ζάχαρη
  • Χυμός από 1 πορτοκάλι
  • Χυμός από 1 λεμόνι
  • 250 γραμμ. σοκολάτα ψιλοκομμένη
  • 2 ξυλάκια κανέλα

Εκτέλεση

1. Ανακατεύετε τη ζάχαρη με το χυμό πορτοκαλιού, το χυμό λεμονιού και την κάνελα και τα τοποθετείτε στη φωτιά.

2. Μόλις αρχίσει να βράζει, ρίχνετε τα αχλάδια. Ανακατεύετε και μόλις αρχίσει να βράζει ξανά, ρίχνετε την ψιλοκομμένη σοκολάτα και αποσύρετε από τη φωτιά.

3. Ανακατεύετε, σκεπάζετε την κατσαρόλα και την αφήνετε για μία νύχτα να σταθεί.

4. Την άλλη μέρα ξαναβάζετε σε αρκετά δυνατή φωτιά, καθαρίζετε από τους αφρούς και βράζετε για 30 λεπτά ακόμα.

5. Ρίχνετε σε καθαρό πιάτο μία σταγόνα για να δείτε αν έχει δέσει. Όταν το γλυκό είναι έτοιμο, το αφήνετε να κρυώσει πολύ καλά και γεμίζετε αποστειρωμένα βάζα τα οποία έχετε βράσει προηγουμένως με νερό.