Τάρτα σοκολάτας

30.04.2012

Υλικά

  • 200 γραμμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 25 γραμμ. κακάο άγλυκο
  • 50 γραμμ. άχνη ζάχαρη
  • 150 γραμμ. βούτυρο κρύο σε κυβάκια
  • 2 κρόκοι αβγών
  • 2 κουτ. της σούπας κρύο νερό
  • 1 πρέζα αλάτι

Για την κρέμα

  • 300 γραμμ. σοκολάτα κουβερτούρα τριμμένη
  • 300 γραμμ. κρέμα γάλακτος
  • Ξύσμα από ένα πορτοκάλι
  • 2 κουτ. της σούπας λικέρ πορτοκάλι
  • 1 κουτ. του γλυκού βούτυρο μαλακωμένο

Εκτέλεση
1. Βάζετε στον κάδο του μίξερ με κόφτες αλεύρι, κακάο, άχνη και το αλάτι και χτυπάτε για ένα λεπτό.

2. Προσθέτετε το κρύο βούτυρο και χτυπάτε μερικά δευτερόλεπτα. Στη συνέχεια προσθέτετε τους κρόκους και το κρύο νερό και χτυπάτε ελάχιστα μέχρι να χωρίσει το μείγμα σε κόμπους. Με τα δάχτυλα ενώνετε τη ζύμη, την τυλίγετε σε μεμβράνη και τη βάζετε για 30 λεπτά στο ψυγείο.

3. Τρυπάτε την τάρτα με ένα μαχαίρι και την καλύπτετε με μια λαδόκολλα, προσθέτοντας βαρίδια (φασόλια ή ρεβίθια) από πάνω για να μη φουσκώσει.

4. Την ψήνετε στους 160° C στον αέρα στη μεσαία σχάρα για 15 λεπτά. Μόλις ψηθεί, την αφήνετε να κρυώσει καλά.

Για την κρέμα
1. Ζεσταίνετε την κρέμα γάλακτος και τη ρίχνετε πάνω στην τριμμένη κουβερτούρα ανακατεύοντας καλά μέχρι να λιώσει.

2. Προσθέτετε το ξύσμα, το λικέρ και το βούτυρο και τα ανακατεύετε καλά μέχρι να γίνουν ένα ομοιογενές μείγμα.

3. Το αδειάζετε στην ψημένη βάση και βάζετε την τάρτα στο ψυγείο μέχρι να λιώσει.