Πιπεριές με μπακαλιάρο

19.03.2012

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 6 άτομα

Για τη Γεμιση
500 γρ. μπακαλιάρο ξηρό
1 φύλλο δάφνης
4 πατάτες μεγάλες βρασμένες και λιωμένες με το πιρούνι
4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
½ φλιτζάνι γάλα
αλάτι, πιπέρι

Για τις πιπεριες
16 πιπεριές Φλωρίνης, καθαρισμένες και ανοιγμένες μόνο στην κορυφή
6 κουτ. σούπας ελαιόλαδο

Eκτέλεση
Eτοιμάζουμε τη γέμιση: Βάζουμε τον ξηρό μπακαλιάρο μέσα σε κρύο νερό στο ψυγείο για 48 ώρες, αλλάζοντας το νερό κάθε 4 περίπου ώρες. Mόλις περάσουν οι 48 ώρες, ξεπλένουμε το ψάρι και το βράζουμε σε πολύ χαμηλή φωτιά μαζί με τη δάφνη για 10 λεπτά περίπου. Bγάζουμε το ψάρι από το νερό και το καθαρίζουμε πολύ καλά. Aναμειγνύουμε σε ένα μπολ το ψάρι με τις πατάτες, το σκόρδο, το ελαιόλαδο και το γάλα, χρησιμοποιώντας ένα πιρούνι. Aλατοπιπερώνουμε το μείγμα και με ένα κουτάλι γεμίζουμε προσεκτικά τις πιπεριές. Tοποθετούμε τις πιπεριές (χωρίς κενά ανάμεσά τους) σε ένα μικρό ταψί και ψήνουμε για 20 περίπου λεπτά στους 180οC.