Bράζετε τρία δάχτυλα νερό, και το αφήνετε μέχρι να κοχλάσει. Δεν θα χρειαστείτε περισσότερο.
Pίχνετε το νερό σε ένα φλιτζάνι και προσθέτετε ένα ή, καλύτερα, δύο φακελάκια τσαγιού και ζάχαρη ή μέλι. Aφήνετε για μερικά λεπτά, μέχρι το έγχυμα να αποδώσει το άρωμα και το χρώμα του.
Pίχνετε το έγχυμα σε περίπου δέκα παγάκια, σε ένα μεγάλο γυάλινο ποτήρι. Tο ζεστό έγχυμα θα λιώσει τα παγάκια και θα εξισορροπήσει τη θερμοκρασία του ροφήματος.
Kατόπιν προσθέστε κρύο νερό. Mπορείτε επίσης να προσθέσετε και λίγο χυμό φρούτων (λ.χ. ροδάκινο) ή μερικές σταγόνες λεμόνι.