Γιαουρτλού άντανα

19.03.2009
Δροσιστικό και καυτό ταυτόχρονα!

Τι έχουμε:

  • 2 κεσεδάκια γιαούρτι
  • 4-5 πίτες
  • Για τα κεμπάπ:
  • 1/2 κιλό μοσχάρι και 1/2 κιλό αρνί
  • 1 αβγό
  • 1 φλιτζ. ζωμός κρεμμυδιού
  • αλάτι
  • κόκκινο πιπέρι
  • πάπρικα
  • πουλ μπιμπέρ
  • μπαχάρι
  • Βιτάμ για το άλειμμα
  • καλαμάκια για σουβλάκια

Για το γαρνίρισμα:

  • φύλλα μαϊντανού

Τι κάνουμε:

Ζητάμε από τον κρεοπώλη να περάσει μια φορά από την μηχανή του κιμά το μοσχάρι και το αρνί.

Σε ένα μπολ ρίχνουμε τον κιμά με όλα τα υλικά του και τον πλάθουμε σε ζύμη.

Περνάμε τη ζύμη του κιμά στα καλαμάκια και δίνουμε το σχήμα του κεμπάπ.

Αλείφουμε ελαφρά με Βιτάμ και ψήνουμε τα κεμπάπ στα κάρβουνα.

Σε ένα ελαφρά βαθύ πιάτο, κατάλληλο για φούρνο, βάζουμε ψιλοκομμένες πίτες και αλείμένες με Βιτάμ και προσθέτουμε το γιαούρτι.

Βάζουμε το πιάτο σε ζεστό φούρνο και όταν αρχίσει να βράζει βάζουμε τα ψημένα κεμπάπ επάνω στο γιαούρτι.

Σερβίρουμε αμέσως, πασπαλίζοντας με κόκκινο πιπέρι και γαρνίροντας με μαϊντανό.

Συνοδεύουμε με ρύζι μελιτζάνας ή κοκκινιστό πλιγούρι.

Συμβουλή

Μπορούμε αντί για κόκκινο πιπέρι να χρησιμοποιήσουμε σουμάκ.

το κατάλληλο κρασί Νεμέα φρέσκια.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ