Τι έχουμε:
Για το παντεσπάνι:
- 2 φλιτζ. Φαρίνα Αλλατίνη
- 3 κουταλιές Βιτάμ Κλασικό
- 6 αβγά
- 1 φλιτζ. ζάχαρη
- 2 1/2 κουταλιές κακάο
- 1 βανίλια
- 1 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
- 2 κουταλιές Βιτάμ Soft για το ταψί
- 1 λαδόκολλα
Για την κρέμα σοκολάτας:
- 1 πακετάκι Βιτάμ Κλασικό
- 2 φλιτζ. μαρέγκα
- 1/2 φλιτζ. κουβερτούρα
Τι κάνουμε:
Ξεχωρίζουμε τους κρόκους από τα ασπράδια και τα βάζουμε σε δύο μπολ. Με το αναδευτήρι των αβγών, χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα και μόλις φουσκώσει, προσθέτουμε σιγά σιγά τη ζάχαρη, ανακατεύοντας διαρκώς, μέχρι η μαρέγκα να «δέσει».
Ξεχωρίζουμε 2 φλιτζάνια από τη μαρέγκα, για να τη χρησιμοποιήσουμε στην κρέμα σοκολάτας και ρίχνουμε στο μπολ με την υπόλοιπη μαρέγκα τους κρόκους, ανακατεύοντας απαλά με το χέρι μας, από κάτω πάνω προς τα πάνω, ώστε να ενωθούν τα υλικά μεταξύ τους.
Στη συνέχεια προσθέτουμε τη Φαρίνα και το μπέικιν, κοσκινισμένα, το κακάο, τη βανίλια και ανακατεύουμε έως ότου απορροφηθούν, οπότε ρίχνουμε το Βιτάμ Κλασικό, λιωμένο και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε έως ότου γίνει το μείγμα λείο και ομοιογενές.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180οC. Αλείφουμε ένα παραλληλόγραμμο ρηχό ταψί με το Βιτάμ Soft, στρώνουμε τη λαδόκολλα και αδειάζουμε το μείγμα, φροντίζοντας να το απλώσουμε ομοιόμορφα έτσι ώστε το πάχος του να είναι περίπου 1,5 εκατοστό.
Ψήνουμε στον προερμασμένο φούρνο για περίπου 15 λεπτά.
Εν τω μεταξύ ετοιμάζουμε την κρέμα σοκολάτας:
Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί. Ρίχνουμε στο μπολ του μίξερ το Βιτάμ Κλασικό και το χτυπάμε μέχρι να αφρατέψει, οπότε προσθέτουμε τη μαρέγκα που κρατήσαμε, συνεχίζοντας το ανακάτεμα και τελευταία ρίχνουμε τη λιωμένη σοκολάτα και ανακατεύουμε, ώστε να ενωθούν τα υλικά μεταξύ τους. Βγάζουμε το παντεσπάνι από το φούρνο, το αφήνουμε 10 λεπτά για να κρυώσει, μετά το αναποδογυρίζουμε επάνω σε μια επιφάνεια, βγάζουμε προσεκτικά τη λαδόκολλα και με μια σπάτουλα απλώνουμε σε όλη την επιφάνεια την κρέμα σοκολάτας.
Κατόπιν το τυλίγουμε σε ρολό και όσο είναι ακόμη χλιαρό το βάζουμε στο ψυγείο για μια ώρα. Αφού το βγάλουμε από το ψυγείο, το κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.
Συμβουλή
Αν θέλουμε, μπορούμε για περισσότερο άρωμα, να προσθέσουμε στην κρέμα σοκολάτας ξύσμα και χυμό ενός πορτοκαλιού.
Το κατάλληλο συνοδευτικό: Χυμός από πορτοκάλι - ανανά.