Αραμπιάτα

05.03.2009
Οσο πιο απλή τόσο πιο νόστιμη!

Τι έχουμε:

  • 1 πακέτο σπαγκέτι
  • 3 ντομάτες
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1 ποτηράκι κρασί κόκκινο
  • 3 κουταλιές λάδι ελιάς
  • 1 κουταλάκι καυτερή πάπρικα
  • αλάτι
  • πιπέρι

Για το γαρνίρισμα:

  • φύλλα βασιλικού

Τι κάνουμε:
Ζεματίζουμε για 1 λεπτό τις ντομάτες, μέσα σε βραστό νερό, για να ξεφλουδίζονται ευκολότερα και αφού τις ξεφλουδίσουμε, είτε τις ψιλοκόβουμε στο μπλέντερ είτε τις τρίβουμε στο λεπτό μέρος του τρίφτη.

Καθαρίζουμε το σκόρδο, το ψιλοκόβουμε και το σοτάρουμε σε ένα τηγάνι, μαζί με το λάδι, έως ότου χρυσίσει.

Κατόπιν σβήνουμε με το κρασί, αφήνουμε να βράσει για περίπου 2 λεπτά, ώστε να εξατμισθεί το αλκοόλ και μετά προσθέτουμε τον πολτό της ντομάτας, την πάπρικα, το αλάτι και το πιπέρι.

Ανακατεύουμε τα υλικά και αφήνουμε να βράσουν για 10 λεπτά, έως ότου πήξει ελαφρά η σάλτσα, οπότε κατεβάζουμε το τηγάνι από τη φωτιά.

Εν τω μεταξύ, βάζουμε τα σπαγγέτι σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό και αφήνουμε να βράσουν για τόση ώρα, όση αναφέρεται στη συσκευασία τους.

Μόλις βράσουν, χύνουμε το νερό, τα στραγγίζουμε, τα ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα και τα περιχύνουμε με τη σάλτσα.

Ανακατεύουμε καλά τα σπαγγέτι, ώστε να ενωθούν με τη σάλτσα και τα σερβίρουμε γαρνιρισμένα με φύλλα βασιλικού.

Συμβουλή
Αν θέλουμε, σερβίρουμε την αραμπιάτα πασπαλισμένη με τριμμένη παρμεζάνα.

Το κατάλληλο κρασί: Κόκκινο βιολογικό.