Σαλάτα πανδαισία

19.03.2009
Χρώμα και γεύση σε απόλυτο συνδυασμό!

Τι έχουμε:

  • 2 στήθη κοτόπουλου
  • 1 μαρούλι
  • 1/2 αγγούρι
  • 5-6 ραπανάκια
  • 4-κουταλιές ξίδι μπαλσάμικο
  • 3 κουταλιές λάδι ελιάς
  • αλάτι

Τι κάνουμε:
Πλένουμε τα στήθη του κοτόπουλου, τα σκουπίζουμε με απορροφητικό χαρτί κουζίνας, τα κόβουμε σε κομματάκια και τα ψήνουμε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι-γκριλ.

Πλένουμε και σκουπίζουμε τα φύλλα του μαρουλιού, τα ραπανάκια και το αγγούρι.

Στη συνέχεια ψιλοκόβουμε σε ένα μπολ το μαρούλι, προσθέτουμε τα ραπανάκια καθώς και αγγούρι κομμένο σε μισοφέγγαρα, χωρίς να το καθαρίσουμε.

Κατόπιν ανακατεύουμε τα υλικά, βάζουμε από πάνω τα κομματάκια του κοτόπουλου, τα περιχύνουμε με το ξίδι και το λάδι, ανακατεμένα, ρίχνουμε όσο αλάτι θέλουμε και σερβίρουμε τη σαλάτα.

Συμβουλή
Για να δια?ιστώσουμε αν το κοτό?ουλο έχει ψηθεί, το κόβουμε με ένα μαχαίρι. Αν το κρέας έχει λευκό χρώμα, τότε είναι έτοιμο.

Το κατάλληλο κρασί: Λευκό βιολογικό.