Ζεστή κοτοσαλάτα

21.11.2011

Χρόνος παρασκευής: 30 λεπτά
Ατομα: 6-8

Υλικά

  • 4 πιπεριές (πράσινη, κόκκινη, πορτοκαλί, κίτρινη)
  • 1/2 κιλό μανιτάρια πλευρώτους
  • 1 κιλό στήθος κοτόπουλο
  • 1 ματσάκι ρόκα
  • 3 καρότα
  • 20 ντοματίνια
  • 1 1/2 φλιτζάνι κρουτόν

Υλικά για ΝτρέσινγΚ

  • 4 κουταλιές σούπας ξίδι μπαλσάμικο
  • 2 κουταλιές γλυκού μουστάρδα ντιζόν (γαλλική μουστάρδα)
  • 1 σκελίδα σκόρδο τριμμένη
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • 3/4 φλιτζανιού ελαιόλαδο

Εκτέλεση

  • Βράζουμε το κοτόπουλο για λίγο σε νερό που έχουμε ρίξει ένα μικρό κομμάτι ρίζα από τζίντζερ.
  • Στρώνουμε το ταψί του φούρνου με χαρτί ψησίματος. Καθαρίζουμε τις πιπεριές και τα μανιτάρια. Κόβουμε τις πιπεριές σε κομμάτια και τις βάζουμε στο ταψί με τα μανιτάρια αφού τα λαδώσουμε.
  • Ψήνουμε για 15 λεπτά. Ψήνουμε και το κοτόπουλο μέχρι να ροδίσει. Κόβουμε όλα τα λαχανικά και τα ρίχνουμε στη σαλατιέρα. Ρίχνουμε τα κρουτόν τα οποία τα έχουμε ραντίσει με μπαλσάμικο.
  • Από πάνω ρίχνουμε το κοτόπουλο κομμένο σε κομματάκια και τα ντοματίνια κομμένα στη μέση. Χτυπάμε το ντρέσινγκ και το ρίχνουμε από πάνω.
  • Αν θέλουμε προσθέτουμε κύβους από τυρί (το κεφαλοτύρι ταιριάζει πολύ με το κοτόπουλο).