Τι έχουμε:
- 1 πακέτο φύλλο κρούστας
- λάδι ελιάς για το τηγάνισμα
Για τη γέμιση:
- 24 λεπτές φέτες ζαμπόν
- 700 γραμ. κεφαλογραβιέρα
Τι κάνουμε:
Κόβουμε το τυρί σε 24 μπαστουνάκια.
Παίρνουμε μία μία τις φέτες του ζαμπόν και βάζουμε στην άκρη της καθεμιάς ένα μπαστουνάκι τυριού.
Τυλίγουμε το ζαμπόν σαν φλογέρα, κλείνοντας μέσα το μπαστουνάκι του τυριού.
Βγάζουμε το φύλλο από τη συσκευασία, το απλώνουμε σε μια επιφάνεια και το κόβουμε σε ορθογώνια κομμάτια.
Τυλίγουμε κάθε τυλιγμένη φέτα ζαμπόν μέσα σε ένα κομμάτι από το φύλλο, πατάμε με τα δάχτυλά μας τις άκρες, ώστε να κλείσει, φροντίζοντας να αφήσουμε ανοιχτή τη μία άκρη του.
Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε το λάδι και μόλις κάψει, τηγανίζουμε τις φλογέρες, μέχρι να ροδίσουν ομοιόμορφα από όλες τις πλευρές.
Κατόπιν τις βγάζουμε από το τηγάνι με μια τρυπητή σπάτουλα και τις βάζουμε σε μια πιατέλα στρωμένη με απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
Σερβίρουμε τις φλογέρες, γαρνίροντας το πιάτο με φύλλα ρόκας.
Συμβουλή
Μπορούμε αντί να τηγανίσουμε τις φλογέρες, να τις ψήσουμε στον φούρνο, για 15-20 λεπτά.
Το κατάλληλο συνοδευτικό Χυμός από μάνγκο - φρούτο του πάθους.