Χρόνος παρασκευής: 15 λεπτά
Ατομα: 4
ΥΛΙΚΑ
- 1 κιλό ψαρονέφρι
- 1 κούπα μανιτάρια ψιλοκομμένα
- 1 κούπα μπέικον ψιλοκομμένο
- 1 κούπα λαδοτύρι κομμένο σε κύβους
- 2 ποτήρια κόκκινο, ξηρό κρασί
- 1 κουταλιά πελτέ ντομάτας
- από 2 κόκκινες, πράσινες, κίτρινες πιπεριές
- αλάτι
- κόκκους πράσινου και κόκκινου πιπεριού ρίγανη
- 2 κουταλιές φρέσκο βούτυρο
- 1 κουταλιά σούπα αλεύρι
Εκτελεση
- βάζουμε το βούτυρο και το κρέας σε μια κατσαρόλα,
- σοτάρουμε καλά σε δυνατή φωτιά μέχρι να κοκκινίσει. χαμηλώνουμε τη φωτιά και ρίχνουμε τα μανιτάρια, τις πιπεριές και το μπέικον.
- Αφήνουμε μισή ώρα να τηγανιστούν, ρίχνουμε το λαδοτύρι, το αλάτι, το πιπέρι, τη ρίγανη, τον πελτέ της ντομάτας και το αλεύρι. Ανακατεύουμε και ρίχνουμε το κρασί.
- Κλείνουμε με το καπάκι την κατσαρόλα και το αφήνουμε σιγοβράσει. Ανακατεύουμε συχνά γιατί το αλεύρι κολλάει.
- Το βράσιμο κρατάει περίπου μισή ώρα.