Τι έχουμε:
- 24 φτερούγες κοτόπουλου
- 1 φλιτζ. γάλα
- 8 κουταλιές αλεύρι για όλες
- τις χρήσεις
- 2 αβγά
- 3 φλιτζ. φρυγανιά τριμμένη
- 11/2 κουταλάκι πάπρικα
- 3 κουταλιές μαργαρίνη
- αλάτι
- πιπέρι
Τι κάνουμε:
Πλένουμε τις φτερούγες και τις αφήνουμε να στεγνώσουν πάνω σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 220οC.
Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αβγά με το γάλα και σε ένα άλλο αναμειγνύουμε το αλεύρι, το αλάτι, το πιπέρι και την πάπρικα.
Απλώνουμε τη φρυγανιά σε ένα ρηχό πιάτο.
Βουτάμε τις φτερούγες του κοτόπουλου πρώτα στο μείγμα με το αβγό και το γάλα, μετά τις περνάμε από το αλεύρι, τινάζοντάς τες για να φύγει το περιττό αλεύρι, και τέλος τις πανάρουμε στη φρυγανιά.
Λιώνουμε τη μαργαρίνη σε ένα ρηχό ταψί φούρνου και βάζουμε τις φτερούγες τη μια δίπλα στην άλλη, με την πέτσα προς τα κάτω.
Ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για 10 λεπτά και στη συνέχεια τις γυρνάμε και ψήνουμε για άλλα 10 λεπτά έως ότου ροδοκοκκινίσουν.
Αφού ψηθούν οι φτερούγες, τις βάζουμε σε μια πιατέλα και τις σερβίρουμε ζεστές.
Συμβουλή
Για μεγαλύτερη γευστική απόλαυση μπορούμε να πανάρουμε πρώτα τις φτερούγες με μείγμα μπαχαρικών για κοτόπουλο ΑΝΑΤΟLΙ.
Το κατάλληλο κρασί: Αθήρι.