Υλικά (για 6 μερίδες)
- 1 κιλό βλίτα καθαρισμένα και πλυμένα
- 3 κουταλιές βούτυρο φρέσκο κατσικίσιο ή ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι περασμένο από τον τρίφτη 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη 150 γραμμ. φέτα τριμμένη στη χοντρή πλευρά του τρίφτη Αλάτι
Εκτέλεση
1. Ζεματάτε τα βλίτα για 5 λεπτά σε μια μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό.
2. Τα σουρώνετε και τα βάζετε κάτω από κρύο τρεχούμενο νερό για να διατηρηθούν πράσινα.
3. Ζεσταίνετε το βούτυρο ή το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι και ρίχνετε μέσα το κρεμμύδι και το σκόρδο. Τα σοτάρετε και ρίχνετε μέσα τα βλίτα. Ανακατεύετε και μαγειρεύετε μέχρι να εξατμιστεί το νερό τους.
4. Ρίχνετε τη φέτα και ανακατεύετε πάλι. Σερβίρετε τα βλίτα σε μια πιατέλα.