Τι έχουμε:
- 2 1/2 φλιτζ. Φαρίνα ΑΛΛΑΤΙΝΗ
- 2 βανίλιες
- 1 πακετάκι μαργαρίνη
- 1 φλιτζ. ζάχαρη
- 4 αβγά
- 1/2 φλιτζ. αμύγδαλα
- 1/2 φλιτζ. σταφίδες ξανθές
- 1/2 φλιτζ. κεράσια μαρασκίνο ψιλοκομμένα
- 1/2 φλιτζ. γάλα
- 1/2 φλιτζ. μπράντι
- αλεύρι για τη φόρμα
Τι κάνουμε:
Από την προηγούμενη μέρα βάζουμε τις σταφίδες και τα ψιλοκομμένα κεράσια σε ένα μπολ με το μπράντι για να φουσκώσουν.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180οC.
Βάζουμε στο μπολ του μίξερ τη μαργαρίνη (κρατάμε 1 κουταλιά για τη φόρμα) μαζί με τη ζάχαρη και τα χτυπάμε καλά στην υψηλή ταχύτητα μέχρι να ασπρίσουν.
Προσθέτουμε τα αβγά, ένα ένα, συνεχίζοντας το χτύπημα, σε μέτρια ταχύτητα στο μίξερ, ώστε να απορροφηθούν.
Στη συνέχεια ρίχνουμε εναλλάξ τη Φαρίνα Αλλατίνη, λίγο λίγο, τα αμύγδαλα χοντροκομμένα, τις σταφίδες, τα ψιλοκομμένα κεράσια στραγγισμένα από το μπράντι, το γάλα και τις βανίλιες.
Μόλις τα υλικά γίνουν ομοιογενές παχύρρευστο μείγμα, χαμηλώνουμε σταδιακά την ταχύτητα του μίξερ και τέλος το κλείνουμε.
Αλείφουμε μια φόρμα του κέικ με μαργαρίνη, την αλευρώνουμε, ρίχνουμε μέσα το μείγμα και ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο, για περίπου 45 λεπτά.
Οταν το κέικ ψηθεί, το βγάζουμε από τον φούρνο, το αφήνουμε λίγο να κρυώσει και το κόβουμε σε μικρά κομμάτια (βλέπε φωτό).
Συμβουλή
Εάν θέλουμε μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε μαύρες σταφίδες.
Το κατάλληλο συνοδευτικό: Λικέρ κανέλας.