Τι έχουμε:
- 4 φιλέτα μοσχαρίσια
- 4 φέτες μπέικον
- 2 κουταλιές σόγια
- 1 κουταλάκι φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- ειδικό σπάγκο για φούρνο
Για το γαρνίρισμα:
- 2 καρότα
Τι κάνουμε:
Καθαρίζουμε τα φιλέτα του μοσχαριού από τα περιττά λίπη, τα πλένουμε και τα αφήνουμε να στεγνώσουν πάνω σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
Στη συνέχεια, τα αλείφουμε από όλες τις πλευρές με τη σόγια, τα βάζουμε σε ένα μπολ και το βάζουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180οC.
Βγάζουμε τα φιλέτα από το ψυγείο, τυλίγουμε με μια φέτα μπέικον κάθε φιλέτο και τα δένουμε με σπάγκο.
Προθερμαίνουμε ένα τηγάνι γκριλ, βάζουμε τα φιλέτα το ένα δίπλα στο άλλο και τα πασπαλίζουμε με πιπέρι.
Ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο, ανάλογα πώς τα προτιμάμε φροντίζοντας να τα γυρίζουμε και από τις δυο πλευρές.
Οταν ψηθούν τα βάζουμε σε μια πιατέλα, την καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο και τα αφήνουμε να ξεκουραστούν για 5 λεπτά.
Κόβουμε τους σπάγκους και τα σερβίρουμε γαρνίροντας με τα καρότα κομμένα σε λεπτές λωρίδες.
Συμβουλή
Συνοδεύουμε τα τυλιχτά φιλέτα με Μίνι Ρολλά πατάτας.
Το κατάλληλο κρασί: Ξινόμαυρο.