Τι έχουμε:
- 2 ψαρονέφρια
- 300 γραμ. λαχανάκια Βρυξελλών
- 2 κουταλάκια μαργαρίνη
- λίγο αλάτι
- λίγο πιπέρι
Για τη σος:
- 3/4 του φλιτζανιού γκοργκοντζόλα
- 3/4 του φλιτζανιού κρέμα γάλακτος
Τι κάνουμε:
Πλένουμε τα λαχανάκια, αφαιρούμε τα εξωτερικά φύλλα και τα βράζουμε σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό και την μαργαρίνη, για 10-15 λεπτά έως ότου μαλακώσουν.
Οταν βράσουν τα βγάζουμε με μια τρυπητή κουτάλα, τα βάζουμε σε ένα μπολ και τα σκεπάζουμε.
Καθαρίζουμε τα ψαρονέφρια από τα λίπη τους, τα πλένουμε και τα κόβουμε σε λεπτές φέτες.
Τα βάζουμε πάνω σε μια επιφάνεια κοπής και με το ειδικό σφυράκι ή το γουδοχέρι τα χτυπάμε για να πλατύνουν.
Στη συνέχεια, αλατοπιπερώνουμε τις φέτες και τις ψήνουμε σε ένα προθερμασμένο τηγάνι γκριλ, φροντίζοντας να τις γυρίζουμε με μια λαβίδα για να ψηθούν ομοιόμορφα.
Εν τω μεταξύ ετοιμάζουμε τη σος
Βάζουμε ένα τηγάνι σε χαμηλή φωτιά, λιώνουμε το τυρί και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, ανακατεύοντας έως ότου η σάλτσα δέσει.
Αφού ψηθούν τα ψαρονέφρια, τα σερβίρουμε σε μια πιατέλα που έχουμε περιχύσει με τη μισή ποσότητα της σάλτσας και γαρνίρουμε με τα βρασμένα λαχανάκια Βρυξελλών, περιχύνοντάς τα με την υπόλοιπη σάλτσα.
Συμβουλή
Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε κατεψυγμένα λαχανάκια Βρυξελλών, αφού τα βράσουμε για πέντε λεπτά.
Το κατάλληλο κρασί: Νεμέα παλαιωμένη.