Τι έχουμε:
- 8 μπουτάκια κοτόπουλου
- μείγμα αρωματικών για κοτόπουλο ANATOLI
- 5-6 ντοματάκια
- 2 πατάτες
- 2 κρεμμύδια
- 2 κολοκυθάκια
- 2 πιπεριές κόκκινες
- 2 πιπεριές κίτρινες
- αλάτι
Για τη σάλτσα:
- 1/2 φλιτζ. τριμμένη ντομάτα
- 1 κρεμμύδι
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 2 κουταλιές λάδι ελιάς
- 2 κουταλιές ξίδι
- χυμό από ένα 1/2 λεμόνι
- 1 κουταλάκι ζάχαρη
- 1/2 κουταλάκι κόκκινο πιπέρι
Τι κάνουμε:
Πλένουμε τα μπούτια από το κοτόπουλο, τα ντοματάκια, τις πιπεριές και τα σκουπίζουμε με απορροφητικό χαρτί κουζίνας. Καθαρίζουμε τις πατάτες, τις πλένουμε, τις κόβουμε σε κύβους και τις βάζουμε σε ένα μπολ με νερό και χυμό λεμονιού.
Κόβουμε τα κολοκυθάκια και τα κρεμμύδια σε ροδέλες, τα βάζουμε σε ένα μπολ και προσθέτουμε τις πιπεριές κομμένες σε φέτες.
Κατόπιν ετοιμάζουμε τη σάλτσα.
Ξεφλουδίζουμε τα κρεμμύδια, το σκόρδο, τα λιώνουμε στο μπλέντερ και τα σοτάρουμε σε ένα τηγάνι με το λάδι έως ότου χρυσίσουν. Στη συνέχεια, προσθέτουμε το χυμό λεμονιού, τη ζάχαρη, το ξίδι, την τριμμένη ντομάτα, το κόκκινο πιπέρι και ανακατεύουμε έως ότου ενωθούν οι γεύσεις.
Κατεβάζουμε το τηγάνι από τη φωτιά, προσθέτουμε το μείγμα αρωματικών για κοτόπουλο ANATOLI και ανακατεύουμε.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180ο C.
Αλείφουμε τα μπουτάκια από το κοτόπουλο με την σάλτσα και τα βάζουμε σε ένα ταψί μαζί με τους κύβους της πατάτας.
Ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για περίπου 30 λεπτά.
Βγάζουμε το ταψί από το φούρνο, βάζουμε τα μπουτάκια και τις πατάτες σε μια πιατέλα και τη σκεπάζουμε με ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο για να διατηρηθούν ζεστά.
Στο ίδιο ταψί ρίχνουμε τα κομμένα λαχανικά και τα ψήνουμε στο φούρνο, για 5 λεπτά από κάθε πλευρά.
Σερβίρουμε τα μπούτια με τα ψημένα λαχανικά και τους κύβους της πατάτας..
Συμβουλή
Για πιο πικάντικη γεύση μπορούμε να πασπαλίσουμε τα μπούτια με κάρυ ΑΝΑΤΟLΙ.
το κατάλληλο κρασί Νεμέα φρέσκια.