Χρόνος παρασκευής: 3 ώρες
Ατομα: 6 - 8
ΥΛΙΚΑ:
- 1 1/2 κιλό αγριογούρουνο κομμένο σε μερίδες
- 2 κιλά κρεμμυδάκια στιφάδο
- 2 φλιτζ. τσαγ. ψιλοκομμένο κονκασέ ντομάτας
- 3 φύλλα δάφνης
- 4 γαρίφαλα
- 4 σκελίδες σκόρδο
- 1 κουτ. γλυκ. πάπρικα γλυκιά
- 1 ξυλάκι κανέλα
- 1 κουτ. σούπας αλάτι
- 1 κουτ. γλυκ. πιπέρι
- 6-7 κόκκους μπαχάρι
- 3 κουτ. σούπας ξίδι
- 1 φλιτζ. τσαγ. ελαιόλαδο
- 500 ml κρασί κόκκινο
- 1 πορτοκάλι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο, βάζουμε το κρέας, γαρίφαλο, μπαχάρι, κανέλα, δάφνη, πάπρικα και σκόρδο (ανακατεύουμε).
Δυναμώνουμε τη φωτιά, σβήνουμε με ξίδι, ρίχνουμε το μισό κρασί, το σκεπάζουμε και το αφήνουμε να σιγοβράσει για 1 1/2 ώρα.
Ρίχνουμε τα κρεμμύδια ολόκληρα μέχρι να καλυφθεί το κρέας, τη σάλτσα ντομάτας, αλατοπίπερο, το υπόλοιπο κρασί και μισό πορτοκάλι αφού πρώτα του καρφώσουμε τα γαρίφαλα (από τη μεριά της φλούδας) το σκεπάζουμε και το ψήνουμε στον φού-ρνο για 1 1/2 ώρα περίπου.