Τι έχουμε:
- 1 δόση ζύμη για τάρτα
- 1 φλιτζ. καλαμποκάλευρο
- 3 κουταλιές σχοινόπρασo, ψιλοκομμένo
- 2 αβγά
- 1/2 φλιτζ. γιαούρτι
- 1/2 φλιτζ. παρμεζάνα, τριμμένη
- 1/2 φλιτζ. γάλα
- 1/2 κουταλάκι αλάτι
- 2 κουταλιές ΒΙΤΑΜ για τα φορμάκια
- φορμάκια μεσαίου μεγέθους
Τι κάνουμε:
Αλείφουμε τα φορμάκια με ΒΙΤΑΜ. Ανοίγουμε τη ζύμη σε φύλλo και τη βάζουμε σε φόρμα για τάρτες, φροντίζοντας να καλύψουμε το κάτω μέρος και τα πλαϊνά τοιχώματα.
Στη συνέχεια, τρυπάμε τη βάση της τάρτας με ένα πιρούνι.
Ετοιμάζουμε τη γέμιση.
Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε το γάλα, το γιαούρτι, τα αβγά, χτυπημένα, ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε την παρμεζάνα, τα σχοινόπρασα, το αλάτι και το αλεύρι καλαμποκιού.
Ανακατεύουμε με ένα αναδευτήρι, έως ότου ενωθούν τα υλικά μεταξύ τους και γίνει ένας χυλός.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180οc.
Στη συνέχεια, γεμίζουμε την τάρτα με τον χυλό και τη βάζουμε να ψηθεί στον προθερμασμένο φούρνο για 20-25 λεπτά, έως ότου ροδίσει η γέμιση.
Αφού ψηθεί η τάρτα, την αφήνουμε να κρυώσει για 10 λεπτά, την ξεφορμάρουμε και σερβίρουμε.
Συμβουλή
Μπορούμε να προσθέσουμε στη γέμιση μπέικον, ψιλοκομμένο.
Το κατάλληλο κρασί Ξινόμαυρο.