Τι έχουμε:
- 1 δόση ζύμη για τάρτες
- 1/2 κιλό κιμά (1/2 μοσχαρίσιο, 1/2 χοιρινό)
- 5-6 φέτες κατσικίσιο τυρί
- 1/2 ποτηράκι κρασί
- 1 κρεμμύδι
- 2 κουταλιές ΒΙΤΑΜ culinesse
- στη μύτη από το κουταλάκι μοσχοκάρυδο
- αλάτι
- πιπέρι
- 2 κουταλιές ΒΙΤΑΜ για τα φορμάκια
- φορμάκια τάρτας μεσαίου μεγέθους
Για το γαρνίρισμα:
- Φύλλα ρόκας
- ντοματάκια
Τι κάνουμε:
Αλείφουμε τα φορμάκια με ΒΙΤΑΜ.
Ανοίγουμε τη ζύμη σε λεπτά φύλλα, κόβουμε στρογγυλά κομμάτια και βάζουμε ένα κομμάτι σε κάθε φορμάκι φροντίζοντας να καλυφθεί το κάτω μέρος και τα πλαϊνά τοιχώματα.
Στη συνέχεια, τρυπάμε 3-4 φορές το κάτω μέρος κάθε τάρτας με ένα πιρούνι.
Κατόπιν, ετοιμάζουμε τη γέμιση.
Σε μια μικρή κατσαρόλα λιώνουμε το ΒΙΤΑΜ culinesse και σοτάρουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο έως ότου χρυσίσει. Προσθέτουμε τον κιμά και τον σοτάρουμε έως ότου ασπρίσει. Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ. Ρίχνουμε το αλάτι, το πιπέρι, το μοσχοκάρυδο, ανακατεύουμε , σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε να σιγοβράσει για 10 λεπτά ακόμα φροντίζοντας να ανακατεύουμε συχνά για να μη μας κολλήσει.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180οC.
Αφού βράσει ο κιμάς, κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και με ένα κουτάλι γεμίζουμε κάθε τάρτα. Κόβουμε τις φέτες του τυριού στις διαστάσεις της τάρτας και βάζουμε μια φέτα πάνω από το μείγμα του κιμά. Βάζουμε τα φορμάκια με τις τάρτες σε ένα ταψί τη μια δίπλα στην άλλη και ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για περίπου 20 λεπτά.
Αφού ψηθούν οι τάρτες και γκρατιναριστεί το τυρί, τις βγάζουμε από τον φούρνο, τις αφήνουμε για 5 λεπτά να κρυώσουν και τις ξεφορμάρουμε.
Τις σερβίρουμε σε πιάτα γαρνίροντας με φύλλα ρόκας και ντοματάκια.
Συμβουλή
Μπορούμε να προσθέσουμε στον κιμά τριμμένη ντομάτα για πιο έντονη γεύση.
Το κατάλληλο κρασί Νεμέα φρέσκια.