Τι έχουμε:
- 1 κιλό μοσχάρι
- 3 κουταλιές γλυκιά πάπρικα
- 3 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- 1 κουτί τριμμένη ντομάτα
- 1 καρότο κομμένο σε ροδέλες
- 1 ποτηράκι κόκκινο κρασί
- 3 κουταλιές ΒΙΤΑΜ
- 1 κουταλιά πελτέ ντομάτας
- 4-5 φλιτζ. ζωμό λαχανικών
- 3 κουταλιές λάδι ελιάς
- 3 κουταλιές αλεύρι
- αλάτι
Για το γαρνίρισμα:
- κλωναράκια σέλινο
- φασολάκια πράσινα βρασμένα
- 5-6 ψητές πατάτες
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Τι κάνουμε:
Πλένουμε καλά το κρέας και το σκουπίζουμε με απορροφητικό χαρτί κουζίνας. Το κόβουμε σε όσο το δυνατόν ομοιόμορφα κομματάκια. Στη συνέχεια τα αλευρώνουμε και τα τινάζουμε για να φύγει το περιττό αλεύρι.
Σε μια κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά, ρίχνουμε το λάδι με το ΒΙΤΑΜ και σοτάρουμε τα κρεμμύδια ψιλοκομμένα έως ότου χρυσίσουν. Προσθέτουμε το καρότο κομμένο σε ροδέλες, τις σοτάρουμε και ρίχνουμε και τα κομματάκια κρέατος, φροντίζοντας να τα γυρνάμε από όλες τις πλευρές ώστε να ροδίσουν ομοιόμορφα. Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ.
Στη συνέχεια προσθέτουμε την τριμμένη ντομάτα και τον πελτέ διαλυμένο στο ζωμό, το αλάτι και την πάπρικα, ανακατεύουμε, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και χαμηλώνουμε τη φωτιά αφήνοντάς τα να βράσουν. Φροντίζουμε να ανακατεύουμε το κρέας κάθε λίγο για να μη μας κολλήσει. Αν έχει δέσει η σάλτσα αλλά το κρέας χρειάζεται περισσότερο βράσιμο, προσθέτουμε λίγο νερό ακόμα.
Οταν βράσει το κρέας, κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και σερβίρουμε σε πιάτα με τη σάλτσα του κρέατος, πασπαλισμένο με φρεσκοτριμμένο πιπέρι, τις ψητές πατάτες και τα κομμένα κλωναράκια σέλινου, και τα φασολάκια.
Συμβουλή
Μπορούμε να προσθέσουμε κατά το σοτάρισμα και 2 σκελίδες σκόρδο. Αν θέλουμε πιο έντονο άρωμα, μπορούμε να προσθέσουμε σκόρδο ψιλοκομμένο αφού κατεβάσουμε το φαγητό από τη φωτιά.
το κατάλληλο κρασί Κόκκινο Νάουσας.