Τι έχουμε:
- 1 φλιτζ. πένες τρικολόρε
- 2 αβγά
- 1/2 κιλό φασολάκια
- 1 ντομάτα
- 1 πιπεριά πράσινη
- 1 πιπεριά κόκκινη
- 5-6 ελιές μαύρες
- 5-6 αντσούγιες
- 1 κουτάκι τόνο
- 1 κλωναράκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 3 κουταλιές σούπας λάδι ελιάς
- αλάτι χοντρό
- πιπέρι
- 2 κουταλιές μαγιονέζα
Τι κάνουμε:
Σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό βράζουμε τις πένες σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και αφού βράσουν, τις στραγγίζουμε σε ένα σουρωτήρι.
Σε ένα μικρό κατσαρολάκι βράζουμε τα αβγά. Καθαρίζουμε τα φασολάκια, τα πλένουμε και τα βράζουμε σε ένα κατσαρολάκι με αλατισμένο νερό. Αφού βράσουν, τα στραγγίζουμε και τα ρίχνουμε σε ένα μπολ μαζί με τις πένες.
Πλένουμε τα λαχανικά και τα σκουπίζουμε με απορροφητικό χαρτί κουζίνας. Κόβουμε την ντομάτα σε φέτες και τις πιπεριές σε τετράγωνα κομματάκια και τα βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ όλα μαζί. Προσθέτουμε τις ελιές, τις αντσούγιες, τον τόνο, τις πέννες και τα φασολάκια και τα ανακατεύουμε μέχρι να ενωθούν τα υλικά μεταξύ τους. Τα μεταφέρουμε σε μία σαλατιέρα.
Καθαρίζουμε τα αβγά και τα κόβουμε σε φέτες. Στη συνέχεια τα βάζουμε πάνω στη σαλάτα και πασπαλίζουμε με τον ψιλοκομμένο μαϊντανό. Προσθέτουμε το λάδι, το αλάτι και το πιπέρι.
Γαρνίρουμε τη σαλάτα με 2 κουταλιές μαγιονέζα και σερβίρουμε.
Συμβουλή
Μπορούμε να πασπαλίσουμε τη σαλάτα με τριμμένη παρμεζάνα αντί για μαγιονέζα.
το κατάλληλο κρασί Ροδίτης.