Ο χαλβάς είναι ένα αγαπημένο γλυκό που έχει την τιμητική του την Καθαρά Δευτέρα, και βρίσκεται σε κάθε τραπέζι ή νηστίσιμο πικ νικ.
Δες παρακάτω πώς μπορείς να φτιάξεις τον παραδοσιακό σιμιγδαλένιο χαλβά:
Υλικά
1 ποτήρι του νερού λάδι
2 ποτήρια του νερού σιμιγδάλι χοντρό
1 κουτ. σούπας κανέλα τριμμένη
1 φλιτζ. τσαγιού κουκουνάρι
1 κουτ. σούπας ξύσμα από πορτοκάλι και λεμόνι
Για το σιρόπι
2½ ποτήρια του νερού ζάχαρη
4 ποτήρια του νερού νερό
2 ξυλαράκια κανέλας
1 πορτοκαλόφλουδα
Μπισκότα με φυστικοβούτυρο σφενδάμου και πρωτεΐνες
Εκτέλεση
Βάλε στην κατσαρόλα το λάδι και μόλις ζεσταθεί λίγο, πρόσθεσε το σιμιγδάλι και ανακάτευε συνέχεια μέχρι να πάρει ένα καστανόξανθο χρώμα. Πρόσθεσε την τριμμένη κανέλα, το κουκουνάρι και το ξύσμα και ανακάτεψε.
Παράλληλα, για το σιρόπι, βράσε στην κατσαρόλα το νερό, τη ζάχαρη, την κανέλα και την πορτοκαλόφλουδα. Ανακάτεψε για να λιώσει η ζάχαρη. Βράσε για 2 - 3 λεπτά και ρίξε το καυτό σιρόπι στην κατσαρόλα με το σιμιγδάλι.
Στη συνέχεια, σκέπασε την κατσαρόλα και άφησε την πάνω στη φωτιά για 3 - 4 λεπτά. Σβήσε τη φωτιά, βάλε τον χαλβά στη φόρμα και άφησε τον να κρυώσει.