Κέικ γιαουρτιού με γλάσο τυριού και φρέσκιες φράουλες

08.05.2017

Υλικά:

250 γρ. φράουλες φρέσκες

3 κουτ. σούπας ζάχαρη

1 κουτ. χυμό λεμονιού

Για το κέικ

1 φλιτζάνια αλεύρι

2 κουτ. μπέικιν πάουντερ

1½ φλιτζάνι ζάχαρη

1 φλιτζάνι γιαούρτι

3 αβγά

1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο

2 βανίλιες

λίγο βούτυρο για τη φόρμα

Για το γλάσο

250 γρ. τυρί κρέμα

1 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη

1 λεμόνι (το ξύσμα του και 2 κουταλιές της σούπας χυμό)

Eκτέλεση:

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Βουτυρώνουμε και πασπαλίζουμε με ζάχαρη μια μικρή φόρμα του κέικ, με τρύπα στη μέση. Aνακατεύουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τη ζάχαρη και τις βανίλιες με κουτάλι. Χτυπάμε το γιαούρτι, τα αβγά και το ελαιόλαδο. Ρίχνουμε το μείγμα των υγρών στο μείγμα των στερεών και ανακατεύουμε ώσπου να απορροφηθεί το αλεύρι. Αδειάζουμε στη φόρμα και ψήνουμε για 3040 λεπτά. Είναι έτοιμο όταν, αν βυθίσουμε ένα μαχαίρι στο κέντρο του γλυκού, αυτό βγαίνει καθαρό. Το αφήνουμε να κρυώσει 5 λεπτά προτού το ξεφορμάρουμε. Καθαρίζουμε και κόβουμε τις φράουλες και τις περιχύνουμε με 1 κουταλιά χυμό λεμονιού και τη ζάχαρη. Ετοιμάζουμε το γλάσο: Ανακατεύουμε όλα τα υλικά με κουτάλι, απλώνουμε το γλάσο πάνω στο κέικ και το υπόλοιπο το ρίχνουμε στο κέντρο. Γεμίζουμε το κέντρο του κέικ με τις φράουλες.