«Η μαμά μου είναι πραγματικά μια μεγαλοφυία και σκέφτεται πραγματικά γρήγορες, εύκολες, εύγευστες συνταγές, οπότε δεν χρειάζεται πολλή δουλειά", είχε εξηγήσει παλιότερα η 40χρονη εληνικής καταγωγής σταρ στο βιβλίο μαγειρικής που υπογράφει, με τίτλο «The EveryGirl’s Guide to Cooking».
Σου δίνουμε την αγαπημένη τους συνταγή που μαζί με άλλες περιέχεται στο βιβλίο.
Μανιτάρια πορτομπέλο γεμιστά με σπανάκι και καρύδι
Υλικά
- 4 μανιτάρια Portobello
- 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
- 1 μικρό κρεμμύδι, σε κύβους
- 4 φλιτζάνια ψιλοκομμένο σπανάκι
- 3 σκελίδες σκόρδο, πολοτοποιημένο
- ¼ φλιτζάνι τριμμένο τυρί μοτσαρέλα
- ¼ φλιτζάνι ψιλοκομμένα καρύδια
Εκτέλεση
1. Ζεσταίνεις το φούρνο στους 400 βαθμούς. Καθαρίζεις τα μανιτάρια και κόβεις τα κοτσάνια.
2. Θερμαίνεις το λάδι σε μια μεγάλη κατσαρόλα με μέτρια φωτιά. Προσθέτεις το κρεμμύδι, το σπανάκι και το σκόρδο. Μαγειρεύεις ανακατεύοντας, για 8 λεπτά μέχρι να μαλακώσει.
3. Γεμίζεις τα καπάκια των μανιταριών με το μίγμα μανιταριού-κρεμμυδιού-σπανάκι. Πασπαλίζεις με το τυρί. Ψήνεις μέχρι να μαλακώσουν τα καπάκια, 15 λεπτά.
4. Μεταφέρεις σε μια πιατέλα και πασπαλίζεις με τριμμένο καρύδι.