Υλικά για 8 μερίδες
2 δόσεις καραμέλα γάλακτος
1 κιλό γιαούρτι στραγγιστό
150 γρ. καρύδια
2 κ.σ. βούτυρο
100 γρ. καστανή ή λευκή ζάχαρη
Εκτέλεση
Ετοιμάζουμε την καραμέλα γάλακτος αρκετά πηχτή και την αφήνουμε να κρυώσει εντελώς. Μπορούμε να την βάλουμε στην κατάψυξη για 30 λεπτά.
Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το βούτυρο και σωτάρουμε τα καρύδια χοντροκομμένα.
Προσθέτουμε την ζάχαρη και ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα μέχρι να λιώσει τελείως και τα καρύδια να καραμελώσουν.
Αδειάζουμε σε ένα ταψί που έχουμε απλώσει λαδόκολλα και αφήνουμε να κρυώσουν.
Έπειτα τα σπάμε σε κομμάτια.
Για την μους ανακατεύουμε το γιαούρτι με την καραμέλα γάλακτος, αφήνοντας στην άκρη λίγη καραμέλα για το γαρνίρισμα.
Αφού ανακατέψουμε καλά να ομογενοποιηθούν, προσθέτουμε 2 κ.σ. μους σε ένα χαμηλό ποτήρι, ρίχνουμε μερικά καρύδια, έπειτα ξανά μους και καρύδια και περιχύνουμε με την καραμέλα.
Αν θέλουμε μπορούμε να περιχύσουμε από πριν καραμέλα στα τοιχώματα του ποτηριού, καθώς επίσης να βάλουμε τα υλικά με όποια σειρά θέλουμε.
Tips: Μπορείτε στην μους να χρησιμοποιήσετε 2-3 φύλλα ζελατίνης αφού έχετε λιώσει πρώτα σε ζεστό νερό ή γάλα, για να δώσετε πιο συμπαγή υφή.
Τη συνταγή μας έδωσε η foog blogger Ελένη Εντζερίδου από το γευσις.