Ο καφές είναι ένα μυστήριο συσταικό. Η απροσδιόριστη γεύση του, οι όξινες ιδιότητές του και η πικράδα του τον καθιστούν ένα περίεργο αλλά ταυτόχρονα ευέλικτο συστατικό που μπορεί να χρησιμοποιηθεί εκτός από τη ζαχαροπλαστική και στη μαγειρική, όπως επίσης και στην παρασκευή κοκτέιλ.
Καφές και μαγειρική: Πού να τον χρησιμοποιήσεις
* Ο καφές μπορεί να ταιριάξει με μια ποικιλία υλικών και γεύσεων: κρέας, σοκολάτα, πικάντικα πιάτα, μαρινάδες και σάλτσες μπορούν να αναδειχθούν με λίγο καφέ. Τόλμησέ το
* Σκέψου τον καφέ σαν καρύκευμα και βάλε τη φαντασία σου να δουλέψει. Αν αυτό πιστεύεις πως είναι κάπως ριψοκίνδυνο, αναζήτησε δοκιμασμένες συνταγές.
* Μπορείς να προσθέσεις σε σαλάτες αλλά και ροφήματα μερικούς κόκκους μη αλεσμένου καφέ για εντυπωσιακό αποτέλεσμα.
Να θυμάσαι: Ο καφές διατηρεί την καφεϊνη ακόμη και μετά το μαγείρεμα ή το ψήσιμο, οπότε αν χρησιμοποιήσεις αρκετή ποσότητα ή αν σε ταράζει η καφείνη προτίμησε τη λύση του ντεκαφεινέ.