Yλικά
3 κιλά ροφό (ή άλλο μεγάλο ψάρι) καθαρισμένο και κομμένο σε χοντρές φέτες
2 κιλά σέλινο πλυμένο και καθαρισμένο
2 σελινόριζες κομμένες στα 8
1 φλιτζάνι κρασί λευκό
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
2 λεμόνια (τον χυμό του)
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
EKTEΛEΣH
Αλατοπιπερώνουμε τις φέτες ψαριού. Τοποθετούμε σε μεγάλη κατσαρόλα τα κομμάτια της σελινόριζας και το σέλινο και από πάνω αραδιάζουμε τις φέτες του ψαριού τη μια δίπλα στην άλλη. Περιχύνουμε με το ελαιόλαδο και τον χυμό λεμονιού και βάζουμε σε δυνατή φωτιά μέχρι να πάρει βράση. Τότε, προσθέτουμε το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί, για 5-6 λεπτά.
Συνταγή: ΕΦΗ ΓΙΑΛΟΥΣΗ