ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ 20 λεπτά
ΑΝΑΜΟΝΗ 8 ώρες
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 8-10 άτομα
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ μέτρια
Υλικά
- 700 γρ. γιαούρτι πλήρες
- 200 γρ. ζάχαρη
- 300 γρ. βύσσινα φρέσκα (χωρίς το κουκούτσι)
- 1 κουτ. γλυκού βανίλια υγρή
Για τη σος βύσσινου
- 200 γρ. βύσσινα φρέσκα (χωρίς το κουκούτσι)
- 100 γρ. ζάχαρη
Εκτέλεση
Χτυπάμε το γιαούρτι στο μίξερ σε μέτρια ταχύτητα, προσθέτοντας σταδιακά τη ζάχαρη. Μόλις ενσωματωθεί η ζάχαρη, σταματάμε το χτύπημα και προσθέτουμε τη βανίλια και τα βύσσινα. Ανακατεύουμε ελαφρώς, μεταφέρουμε το μείγμα σε μεταλλικό μπολ και το βάζουμε στην κατάψυξη. Ετοιμάζουμε τη σος βύσσινου χτυπώντας στο μούλτι τα υλικά της μέχρι να λιώσει καλά η ζάχαρη. Αδειάζουμε τη σος σε βάζο και το βάζουμε στο ψυγείο. Βγάζουμε το παγωτό από την κατάψυξη κάθε μισή ώρα (για 4-5 φορές) και το ξαναχτυπάμε στο μίξερ μέχρι να γίνει αφράτο. Οταν είναι έτοιμο, το σερβίρουμε με τη σος βύσσινου.
Συνταγή: ΕΦΗ ΓΙΑΛΟΥΣΗ, Φωτογραφία: ΠΑΥΛΟΣ ΤΣΟΚΟΥΝΟΓΛΟΥ