Κρέας και κοτόπουλο με ρεβίθια

07.10.2014
Σε μία κατσαρόλα βάζουμε όλα τα υλικά εκτός από τις πατάτες και προσθέτουμε αρκετό νερό που να σκεπάζει ελαφρώς το κρέας. Αφήνουμε το φαγητό να βράσει για 1 ώρα και 15 λεπτά, ξαφρίζοντας στην αρχή την επιφάνεια του νερού.
  • ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ 10 λεπτά
  • ΑΝΑΜΟΝΗ 1 βράδυ
  • ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ 2 ώρες
  • ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 4 άτομα
  • ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ εύκολη

Yλικά

  • 1 φλιτζάνι ρεβίθια, μουλιασμένα από το προηγούμενο βράδυ
  • 1/2 κοτόπουλο κομμένο σε κομμάτια
  • 700 γρ. μοσχάρι (χτένι) κομμένο σε μεγάλα κομμάτια
  • 400 γρ. χοιρινό (σπάλα) κομμένο σε κομμάτια
  • 100 γρ. σύγκλινο κομμένο σε κύβους
  • 1 φλιτζάνι κρασί λευκό
  • 1 πράσο ψιλοκομμένο, το τρυφερό κομμάτι
  • 2 καρότα κομμένα σε ροδέλες
  • 1 κρεμμύδι κομμένο σε χοντρά κομμάτια
  • 4 μικρές πατάτες ολόκληρες, καθαρισμένες
  • 1/4 φλιτζανιού σέλερι ψιλοκομμένο
  • Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση
Σε μία κατσαρόλα βάζουμε όλα τα υλικά εκτός από τις πατάτες και προσθέτουμε αρκετό νερό που να σκεπάζει ελαφρώς το κρέας. Αφήνουμε το φαγητό να βράσει για 1 ώρα και 15 λεπτά, ξαφρίζοντας στην αρχή την επιφάνεια του νερού. Τώρα προσθέτουμε τις πατάτες και ελέγχουμε ξανά το αλάτι και το πιπέρι. Αφήνουμε το φαγητό να βράσει για επιπλέον μισή ώρα. Αφαιρούμε το κρέας από την κατσαρόλα. Βάζουμε λίγα ρεβίθια σε ένα μπολ και τα λιώνουμε με την ειδική ράβδο (πολτοποιητή χειρός). Βάζουμε πίσω τον πολτό στην κατσαρόλα και συνεχίζουμε το βράσιμο για 5 λεπτά. Βάζουμε όλα τα κρεατικά σε μία πιατέλα και τα σερβίρουμε στο κέντρο του τραπεζιού, ενώ μοιράζουμε τα ρεβίθια σε τέσσερα πιάτα. Αν θέλουμε πάλι μπορούμε να μοιράσουμε και το κρέας στα ίδια πιάτα με τα ρεβίθια.