- ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ 15 λεπτά
- ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ 12 λεπτά
- ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 4 άτομα
- ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ εύκολη
Yλικά
- 300 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
- 200 γρ. κιμά χοιρινό
- 1 ματσάκι μαϊντανό
- 1 κουτ. σούπας δυόσμο
- 2 κουτ. σούπας ξίδι
- 1 ντομάτα τριμμένη
- 2 κρεμμύδια τριμμένα
- 1 κουτ. σούπας κύμινο τριμμένο
- 1 κουτ. σούπας πάπρικα γλυκιά
- 50 γρ. ψωμί μουλιασμένο και καλά στυμμένο
- 6 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- 2 αβγά
- αλάτι, πιπέρι
Για το ντιπ
- 200 γρ. γιαούρτι
- 100 γρ. κατίκι
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 1 λεμόνι (τον χυμό του)
- 1 κουτ. γλυκού κοκκινοπίπερο
- 4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά για τα μπιφτέκια σε φαρδύ μπολ και τα αφήνουμε για λίγη ώρα σκεπασμένα στο ψυγείο να ενωθούν τα υλικά. Στη συνέχεια, πλάθουμε οβάλ μπιφτέκια και τα ψήνουμε στην ψησταριά ή στον φούρνο (γκριλ), αφού έχουμε πρώτα λαδώσει καλά κάθε μπιφτέκι από όλες τις πλευρές. Ετοιμάζουμε το συνοδευτικό ντιπ: Αναμειγνύουμε όλα τα υλικά μαζί σε μπολ και το αφήνουμε για 15 λεπτά περίπου στο ψυγείο.
Tip: Για να μην κολλήσουν τα κρεατικά στην ψησταριά, πρέπει η σχάρα να είναι καθαρή, να μην υπάρχουν υπολείμματα από το προηγούμενο ψήσιμο. Γι’ αυτό, καλό θα ήταν να έχουμε μια συρμάτινη βούρτσα για να την καθαρίζουμε κάθε φορά που πρόκειται να ψήσουμε.