Κατιμέρια

17.01.2013
Τηγανίτες από τη Λήμνο με ανθότυρο και πετιμέζι

Yλικά

1/2 κιλό αλεύρι μαλακό

1/2 κιλό αλεύρι σκληρό

6 αβγά

1/2 φλιτζάνι γάλα

2-3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο

ελάχιστο αλάτι

ανθότυρο Λήμνου τριμμένο

κορν φλάουρ για το άνοιγμα του φύλλου

πετιμέζι Λήμνου

ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

EKTEΛEΣH

Ρίχνουμε σε λεκάνη το σκληρό και το μαλακό αλεύρι κοσκινισμένα. Προσθέτουμε τα αβγά, το γάλα και αλάτι. Αν χρειαστεί, συμπληρώνουμε κι άλλο γάλα και ζυμώνουμε μέχρι να γίνει το ζυμάρι εύπλαστο και μαλακό. Πασπαλίζουμε τον πάγκο εργασίας με κορν φλάουρ. Ανοίγουμε ένα κομμάτι ζύμης με τον πλάστη σε λεπτό και μεγάλο φύλλο, πασπαλίζοντας ανάμεσα πάλι με κορν φλάουρ. Στη συνέχεια, αφού το αλείψουμε με λίγο λάδι, το πασπαλίζουμε με τριμμένο τυρί, το τυλίγουμε σφιχτά γύρω από τον πλάστη και το σπρώχνουμε στο κέντρο του σουρώνοντάς το. Τραβάμε τον πλάστη από το σουρωμένο φύλλο και το κόβουμε με πριονωτό μαχαίρι σε 6-7 κομμάτια. Απλώνουμε το κάθε κομμάτι ελαφρώς με τον πλάστη ώστε να γίνει σαν πιατάκι. Τηγανίζουμε τα κατιμέρια σε ελαιόλαδο μέχρι να ροδίσουν ελαφρώς, γυρνώντας τα κι από τις δύο πλευρές. Τα στραγγίζουμε σε χαρτί κουζίνας, τα περιχύνουμε με πετιμέζι και τα πασπαλίζουμε με τριμμένο τυρί.

Συνταγή: Εφη Γιαλούση, Styling: Elena Jeffrey, Food styling: Μάκης Γεωργιάδης - Ηλίας Δεμιρτζόγλου, Φωτογραφία: STUDIOM.COM