Yλικά
- 6 μελιτζάνες μέτριες
- 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
- 2 κρεμμύδια κομμένα σε φέτες
- 1 φλιτζάνι ντοματάκια κονσέρβας
- 5 σκελίδες σκόρδο κομμένες σε φέτες
- 1 φλιτζάνι μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 1 κουτ. σούπας ζάχαρη
- αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
EKTEΛEΣH
Πλένουμε τις μελιτζάνες, τους αφαιρούμε το κοτσάνι και τις κόβουμε σε μεγάλους κύβους 3-4 εκατοστών. Αλατίζουμε και τις αφήνουμε στην άκρη για μισή ώρα. Αναμειγνύουμε σε μπολ το κρεμμύδι, το σκόρδο, την ντομάτα, τον μαϊντανό, τη ζάχαρη, το λάδι και το αλατοπίπερο. Ξεπλένουμε τις μελιτζάνες και τις στραγγίζουμε. Τις τοποθετούμε σε πλατιά κατσαρόλα και τις σκεπάζουμε με το μείγμα της ντομάτας. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε σε μέτρια φωτιά, για 30-40 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν και να δέσει η σάλτσα. Σερβίρουμε με τουλουμίσιο τυρί ή άλλη πικάντικη φέτα.
Συνταγή: εφη γιαλουση, Styling: Elena Jeffrey, Food styling: Μάκης Γεωργιάδης - Ηλίας Δεμιρτζόγλου, Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος