Yλικά
- 1/2 κιλό ρεβίθια χοντρά
- 1/2 κιλό κοιλιά από μοσχαράκι καθαρισμένη
- 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- 2 κρεμμύδια μέτρια ψιλοκομμένα
- 1 κονσέρβα ντομάτα ψιλοκομμένη
- 8 σκελίδες σκόρδο ολόκληρες
- 1 κουτ. γλυκού πάπρικα γλυκιά
- 1 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού
- 1 κουτ. γλυκού ξίδι
- αλάτι, πιπέρι
EKTEΛEΣH
Μουλιάζουμε αποβραδίς τα ρεβίθια σε χλιαρό νερό με λίγο αλάτι. Κόβουμε τη μοσχαρίσια κοιλιά σε χοντρές λωρίδες. Ζεσταίνουμε αρκετό νερό σε κατσαρόλα και μόλις αρχίσει να βράζει, αλατίζουμε και μαγειρεύουμε την κοιλιά για μισή ώρα, αφαιρώντας συχνά με τρυπητή κουτάλα τους αφρούς. Αφαιρούμε την κοιλιά από το νερό και την κρατάμε σε πιάτο. Σοτάρουμε το κρεμμύδι στο ελαιόλαδο σε μεγάλη κατσαρόλα για 6 λεπτά ανακατεύοντας συχνά. Βάζουμε τα ρεβίθια, την κοιλιά, το σκόρδο, την πάπρικα, το λεμόνι και το ξίδι και αλατοπιπερώνουμε καλά. Καλύπτουμε με νερό τα ρεβίθια, σκεπάζουμε και βράζουμε για 50 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν.
Συνταγή: ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΙΓΚΑΣ, Styling: Elena Jeffrey, Food styling: Μάκης Γεωργιάδης - Ηλίας Δεμιρτζόγλου, Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος