Μακαρόνι χοντρό σε ζωμό μοσχαρίσιο με ξινομυζήθρα

21.01.2013

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 5 λεπτά
ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ: 15 λεπτά
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ: 2 άτομα
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ: εύκολη

Yλικά

250 γρ. μακαρόνι χοντρό

1/2 λίτρο ζωμό μοσχαρίσιο

1 φλούδα λεμονιού

1 κρεμμύδι κομμένο στα τέσσερα

1 κολοκύθι

3 κουτ. σούπας ξινομυζήθρα

2 κουτ. σούπας βούτυρο

αλάτι, πιπέρι χοντροτριμμένο

EKTEΛEΣH

Βράζουμε μέσα στον αλατισμένο ζωμό τη φλούδα λεμονιού, το κρεμμύδι και το κολοκύθι για να ενισχύσουμε τη γεύση και το άρωμά του. Στη συνέχεια, τα αφαιρούμε με τρυπητή κουτάλα και προσθέτουμε τα μακαρόνια. Τα βράζουμε ακολουθώντας τις οδηγίες που αναγράφονται στη συσκευασία τους. Ζεματίζουμε καλά το βούτυρο. Κρατάμε λίγο από το νερό μέσα στο οποίο έβρασαν τα μακαρόνια, πριν τα σουρώσουμε. Σερβίρουμε αμέσως σε πιατέλα προσθέτοντας λίγο από το νερό τους, ανακατεύοντας και ρίχνοντας το βούτυρο, πιπέρι και την ξινομυζήθρα.