Χωρίς ζάχαρη και καθόλου αλεύρι, αυτό το σούπερ υγιεινό «γλυκό» μπουστάρει περισσότερο από ένα πακέτο energy bars!
ΥΛΙΚΑ
Για πολύ ψιλό άλεσμα στο μπλέντερ (μέχρι να γίνουν σαν «αλεύρι»)
1 χούφτα αμύγδαλα
1 χούφτα καρύδια
1 χούφτα φουντούκια
1 χούφτα κολοκυθόσπορο
1 χούφτα ηλιόσπορο
1 χούφτα λιναρόσπορο
1 φλιτζ. του τσαγιού κεχρί (όλα ωμά)
Για χοντρό κόψιμο στο μπλέντερ
2 μεγάλα αχλάδια
1 μπανάνα
Για την ολοκλήρωση του μείγματος
1 χούφτα γκότζι μπέρι
1 χούφτα σταφίδες
1 χούφτα τριμμένη καρύδα
1 κ.γ. κανέλα
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
2 αβγά και 4 ασπράδια, όλα καλά χτυπημένα
χυμός από 1 πορτοκάλι (προαιρετικά, αν το μείγμα βγει πολύ στεγνό)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ανακατέψτε τα υλικά - το μείγμα πρέπει να μοιάζει με μουλιασμένο κουάκερ.
Στρώστε χαρτί ψησίματος σε ένα ταψί, αδειάστε μέσα το μείγμα και πατήστε το με ένα κουτάλι να «κάτσει» ομοιόμορφα.
Βάλτε το ταψί στη μεσαία σκάλα και ψήστε στους 180° C για 30'.
Μπορείτε να το φάτε σκέτο ή να το σερβίρετε περιχύνοντας με 1 κ.σ. μέλι και πασπαλίζοντας με τριμμένη καρύδα.