ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ 20 λεπτά
ΑΝΑΜΟΝΗ 4 ώρες
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 8 άτομα
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ εύκολη
Yλικά
* 4 αβγά
* 100 γρ. ζάχαρη καστανή
* 300 γρ. κρέμα γάλακτος
* 100 γρ. σοκολάτα με φουντούκια ή αμύγδαλα ψιλοκομμένη
* 1 κουτ. σούπας καφέ στιγμιαίο
* 1 κουτ. σούπας κονιάκ
Για τη διακόσμηση
* σοκολάτα τριμμένη
* κόκκους καφέ ολόκληρους
Eκτέλεση
Ντύνουμε με διαφανή μεμβράνη μια μακρόστενη μεταλλική φόρμα. Ανακατεύουμε σε μπολ τον στιγμιαίο καφέ, το κονιάκ, τους κρόκους των αβγών και τη ζάχαρη. Χτυπάμε τα ασπράδια των αβγών σε σφιχτή μαρέγκα και την προσθέτουμε στο μείγμα του καφέ και των κρόκων. Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε σφιχτή σαντιγί και έπειτα αναμειγνύουμε απαλά τα δύο μείγματα, προσθέτοντας στο τέλος την ψιλοκομμένη σοκολάτα. Παγώνουμε στην κατάψυξη για τουλάχιστον 4 ώρες και σερβίρουμε αναποδογυρίζοντας τη φόρμα σε πιατέλα. Διακοσμούμε με την τριμμένη σοκολάτα και τους ολόκληρους κόκκους καφέ.