ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ 10 λεπτά
ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ 3 1/2 ώρες
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 6 άτομα
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ εύκολη
Υλικά
- 1 χοιρινό χεράκι (3 κιλών περίπου με το κόκαλο)
- 1 κουτ. σούπας αλεύρι
- 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- 4 κουτ. σούπας βούτυρο
- 6 φλιτζάνια γάλα ζεστό
- 12 φύλλα φασκόμηλο φρέσκο
- 6 σκελίδες σκόρδο κομμένες στη μέση
- 1 λεμόνι (τη φλούδα του)
- 2 κουτ. σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
- αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Αλατοπιπερώνουμε καλά το κρέας και το αλευρώνουμε. Σοτάρουμε καλά το κρέας με το ελαιόλαδο σε μεγάλη κατσαρόλα μέχρι να ροδίσει. Μεταφέρουμε σε πιατέλα και σκουπίζουμε την κατσαρόλα. Προσθέτουμε στην ίδια κατσαρόλα το βούτυρο και σοτάρουμε για 1 λεπτό το σκόρδο, τον μαϊντανό και το φασκόμηλο. Επαναφέρουμε στην κατσαρόλα το κρέας μαζί με όσα υγρά έχει αφήσει στην πιατέλα και προσθέτουμε το γάλα. Χαμηλώνουμε τη φωτιά, απλώνουμε τη φλούδα λεμονιού πάνω στο κρέας και το αφήνουμε να σιγοβράσει για 3½ ώρες περίπου. Είναι σημαντικό η φωτιά να είναι πολύ χαμηλή και να μην ανακατέψουμε καθόλου. Σερβίρουμε μαζί με τα υγρά και το γάλα, που θα έχει σχεδόν δέσει.