Πίτσα Μαργαρίτα χωρίς ζύμωμα

16.01.2012

Yλικά

Για τη ζύμη

  • 120 γρ. αλεύρι σταρένιο
  • 900 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1/4 κουτ. γλυκού μαγιά ξηρή
  • 11/4 κουτ. γλυκού αλάτι
  • ½ κουτ. γλυκού μέλι
  • 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1½ φλιτζάνι νερό χλιαρό
  • έξτρα αλεύρι

Για τη γέμιση

  • 2 μπάλες μοτσαρέλα σε λεπτές φέτες
  • 4 κουτ. σούπας παρμεζάνα τριμμένη
  • σάλτσα ντομάτα της αρεσκείας σας
  • ολόκληρα φύλλα βασιλικού
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι

Eκτέλεση

Βάζουμε όλα τα υλικά της ζύμης σε μεγάλο γυάλινο μπολ και τα ανακατεύουμε πολύ καλά με σπάτουλα. Καλύπτουμε το μπολ με διαφανή μεμβράνη και το αφήνουμε σε ένα σημείο της κουζίνας για περίπου 18 ώρες, μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο. Την επομένη, αλευρώνουμε έναν πάγκο και μεταφέρουμε εκεί τη ζύμη. Τη χωρίζουμε σε δύο κομμάτια και τους δίνουμε σχήμα μπάλας. Ισως η ζύμη να κολλάει ελαφρά, αλλά αν χρειαστεί, την πασπαλίζουμε με λίγο αλεύρι. Μεταφέρουμε τις μπάλες σε αλευρωμένο ταψί, το καλύπτουμε με νωπή πετσέτα και αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί για 40 λεπτά. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 220°C. Ανοίγουμε με τον πλάστη τη ζύμη πάνω σε αλευρωμένη επιφάνεια. Καλύπτουμε την επιφάνεια της πίτσας με μια λεπτή στρώση σάλτσας και πάνω της απλώνουμε μία μπάλα μοτσαρέλας για κάθε πίτσα. Πασπαλίζουμε την επιφάνεια με τριμμένη παρμεζάνα και τοποθετούμε όσα φύλλα βασιλικού θέλουμε στην κάθε πίτσα. Τελειώνουμε με αρκετό ελαιόλαδο και λίγο αλάτι. Μεταφέρουμε την πίτσα απευθείας πάνω στη σχάρα του φούρνου με τη βοήθεια ενός δίσκου και την ψήνουμε για 15 λεπτά μέχρι να πάρει καλό χρώμα. Την κόβουμε και σερβίρουμε αμέσως.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ